En forblåst fotballkamp!

Giske – Spjelkavik 2 

3-2 (1-0)

Målscorere: Andreas Molnes Giskegjerde, Sondre Giske Holm, Joakim Giske

Lørdag tok vi imot avdelingsvinner Spjelkavik 2 til kamp om kretsmesterskapet i 6.divisjon på Sunnmøre. De er, som oss, klare for 5.divisjon neste år, men det kan kun være en kretsmester i divisjonen. Den siste avdelingen i 6.divisjon var det Vanylven som vant.

Dette ble en kamp som ble veldig preget av vinden, for hvert av lagene fikk en omgang hver med kraftig medvind / motvind.

Vi startet med vinden i ryggen og tenkte dette måtte bli en stor fordel, men det ble det egentlig ikke.

Ballen ble til stadighet blåst ut av banen, selv om vi tilbrakte 90% av tiden på Vika sin halvdel, var det ikke mye vi fikk til av samspill og skapte lite målsjanser.

Heldigvis har vi en ringrev som ikke hadde scoret på tre år, Andreas Giskegjerde. Han fikk ballen på halvspretten og klinket til fra 40 meter! Med litt hjelp fra vinden suste ballen i nota og vi gikk opp til 1-0.  Henrik Giskegjerde hadde også et langskudd som smalt i tverrliggeren og ned på strek, men bortsett fra de to skuddene var det lite sjanser vi klarte å skape. Håkon slo mange gode cornere vi burde utnyttet bedre, men det ville seg ikke.

Spjelkavik skapte ikke en eneste målsjanse den første omgangen og var såvidt på vår halvdel, men som nevnt, det skal vinden ha mye av æren for.

Vi går ut til andre omgang og får faktisk mye bedre flyt i det offensive spillet. Med kraftig motvind ble vi tvunget til å holde ballen på bakken, noe som passet oss fint. Faktisk er det vi som øker til 2-0 når Sondre Giske Holm scorer etter en god periode av hjemmelaget.

Ikke lenge etterpå reduserer Vika med sitt første skudd på mål. Et frispark som ved hjelp av vinden, blir vanskelig for Robert å stoppe.

Utover omgangen viser vi at vi taklet spill i motvind vesentlig bedre enn bortelaget, men de skaper et visst trykk på oss. Vika skyter fra alle hold og noen av skuddene var farlig nære å gå i mål, blant annet et frispark fra 45 meter som smalt i krysstanga.

Tre minutter før slutt kommer utligningen til 2-2 og igjen på et frispark. Men vi fortsetter å male på i motvinden. Når klokken viser 89 minutter kjemper Mathias til seg ballen og slår inn til superinnbytter Joakim Giske som kommer på løp på bakerste stolpe. Han er sikker og sender oss opp i ledelsen igjen til 3-2.

Etter noen neglebitende overtidsminutter blåser dommeren av kampen og vi tar en fortjent seier over Spjelkaviks nest beste!

Nå venter en bortekamp mot Vanylven FK på Eidsåvoll neste helg. Vinner vi der blir endelig Giske IL kretsmestere igjen, for første gang siden 2004!

Men først skal Spjelkavik 2 og Vanylven møtes på onsdag, topp om hjemmelaget tar poeng i den kampen.

Vi satser på å få til supporterbuss til Vanylven, gi et pip til Idar Giskegjerde hvis du ønsker å booke deg plass.

Kampfakta her

Godt med folk på tribunen lørdag

Alexander Larsen gjorde comeback som billettør, Giske IL TV måtte ha intervju