Giske – Godøy, 22 år siden sist!

Ja, det er faktisk sant! 21.8.1999 er datoen lagene sist møttest i divisjonssystemet. Kampen gikk på Godøy stadion og endte 3-2 til hjemmelaget. I kampen på våren som gikk på Giske stadion 13. mai vant Giske 2-0.

Historien forteller at det lå godt ann til opprykk til 4.div for Giske det året, to kamper gjenstod og Giske trengte kun ett poeng for å sikre opprykket. Men de stripa kvite og blå tapte begge sine to og Godøy vant sine og dermed tok de røde opprykket på målforskjellen. Ola Skodje trente Giske det året, og vi velger å tro at både han og de andre som spilte på Giskelaget det året tenker ofte på dette.

5. div 1999

Giske rykket ned til 6.div i 2001 etter starten på et generasjonsskifte, dvs. at det året måtte faktisk flere av de godt pensjonerte inn å hjelpe til for i det hele tatt greie å stille 11 mann.  Giske tilbrakte flere år i den laveste divisjonen, i 2007 ble det til og med siste plass i den divisjonen.

Godøy derimot tok steget til 4.div og videre til 3.div og hadde noen virkelig gode fotballår. Dagens Giske-trenere Svein Arve Alnes og Jan Ove Austnes spilte på Godøy i flere av disse årene.

Førstkommende torsdag vet de at alt dette er historie og at det er spillet om tre poeng som gjelder når avsparket går kl 1800 på Giske stadion.

Svein Arve har spilt i begge klubbene, torsdag er det tre poeng for Giske som teller

Kamp tidlig på åtti-tallet der Giske vant 2-0 på Giske, her ser vi blant annet Svein Gunnar Grimstad i sentrum

 

En lykkelig Jan Giskegjerde, keeper Jarle Giske til høgre. Arnfinn Giske til venstre i sivil pga skade. Ja, det var banestorming også.