Kampreferat Åmdal – Giske (OBOS Cup)

Åmdal-Giske 0-2(0-1)

Målscorere: Jonas Giske og Vetle Eliassen

1.omgang: Idag var det klart for siste innledende runde i OBOS cup og vi var på langtur til Åmdalen, langt ned i en dal mellom Ørsta og Sæbø. Vi hadde en klar kampplan om å presse høyt og holde høyt tempo fra start. Omgangen starter bra for vår del og vi kommer godt i gang med det høye presset. Vi produserer mange gode målsjanser og Mathias Dyb burde scoret flere mål før Jonas satt inn 0-1 scoringen. Det kom etter en corner der Jonas får ballen i returrommet og klinker ballen i mål på halvspretten. Deilig scoring og fortjent ledelse! Vi fortsetter å produsere sjanser, men flere mål ble det ikke før pause. Det var ikke en ensidig omgang, Åmdal produserte flere gode muligheter og burde scoret et mål når de fikk ballen nesten på åpent mål, men ballen gikk heldigvis over. Vi var greit fornøyd med første omgang, men følte vi hadde en del å gå på.

2.omgang: Vi gjør to bytter i pausen Ulrik G Holm og Levi Blindheim(Debut) kom inn for Sondre og Jonas på kantene. Store deler av andre omgang er det ett lag på banen og vi kjører til tider over hjemmelaget. Faktisk telte vi hele 4 stangskudd i andre omgang. I tillegg til flere store muligheter som burde resultert i scoring. Kan nevne mange navn på potensielle målscorere, for vi stod nærmest i kø for å få ballen i nota. Åmdal fikk et par farligheter på overganger mot slutten av omgangen, men heldigvis var heller ikke de særlig effektiv i dagens kamp!

Så skjedde det… Årets mål på Sunnmøre er allerede historie… Det kom på overtid, av en våryr 15-åring som spilte spiss med sin far Ole Hermann! Et langt innlegg fra venstresiden daler mot unge Vetle Eliassen, som de neste sekundene gjorde skam på både Ronaldo og Messi! Et fantastisk brassespark fra 11-meter gikk klink tilbake i øverste kryssvinkel! Like etter blåste dommeren av kampen og en fortjent seier 0-2 over et bra spillende Åmdal med mye duellstyrke. Vetle ble dagens mann, men nok en gang må vi trekke fram Sebastian som gjør en kjempekamp på midtbanen. Også kjekt å se Ulrik komme inn å sette preg på kampen fra høyrekanten. Den kommende reality-kjendisen virket pigg og brun og blir nok en viktig spiller for oss i år.

Dessverre hadde vi litt dårlig tid på ferga etter kampen… Til tross for at Idar ringte bak til bussen for å varsle om fartskontrolløren som gjemte seg i 60-sona på Vartdal. Steinar tenkte at dette må være en spøk… det var det ikke… En klekkelig fartsbot, men lappen beholdt han, så vidt… Fergen rakk vi. Takket være hyggelige fergemannskap som hadde sympati for den kvite Giskebussen som kom slukøret ned på fergeleiet, 5 minutter etter fergen egentlig skulle reist.

Avslutter med sitat fra sjåføren: -JAJA… DET SKAL KOSTE Å VINNE KAMPA GUTTA!! Det smakte med en seier, selv om det kostet mer enn ventet…

Målet til Vetle kan du se her:

Vetle Eliassen med brassemål