Kampreferat Giske – Harøy

Tosifret seier mot opprykksrival Harøy

Giske-Harøy 11-1(3-0) Målscorere: Mathias Dyb(2), Ulrik G Holm(2), Joakim Giske(2), Jonas Giske, Erik Haglind, Stian RJ, Henrik Giskegjerde, Selvmål.

Onsdag tok vi imot Harøy til årets sjette seriekamp. Før kamp var vi serieleder, fire poeng foran Harøy som har en kamp til gode på oss. Dermed var det en seks poengs kamp der vi hadde mulighet til å skaffe oss en luke på dagens motstander. Mauseidvåg spilte kun uavgjort mot Ravn samtidig som vi møtte Harøy, dermed har vi tre poengs luke etter dagens storseier.

Vi tok styringa fra første spark på ballen og produserte flere halvsjanser tidlig i kampen, men første scoring lot vente på seg. Etter 20 minutter hadde vi dominert banespillet, men klarte ikke skape de helt store sjansene. Etter 23 minutter løsnet det endelig, og det er gutta som egentlig hører hjemme på “Muscle beach” i California som fortsetter trenden fra forrige kamp! Ulrik og Mathias holder lekestue med Harøy-forsvaret og Mathias scorer sitt første for dagen. Etter flere sesonger hvor Mathias og Ulrik har vært profiler på Giske sitt A-lag, men ikke fått det til å fungere sammen, har de virkelig funnet tonen. Begge to er god teknisk, har overlegen fysikk og eksplosiv fart. Gutta kunne dominert både 5- og 4.divisjon, men vi er heldig å har de sammen på vårt kjære Giske. Nok om de, det var mange andre som ville være med på dagens overkjøring av Harøy, blant andre Jonas Giske. Han spilte en kjempekamp på høyrekanten og virket umulig å stoppe. Danset seg forbi førsteforsvarer og skapte sjanse på sjanse fra sin kantposisjon. Det var også han som var først på en retur og satt inn 2-0 etter 26 minutter. Det nærmet seg pause og vi fortsatte å spille ball, Harøy kom på noen beskjedne visitter, men Robert ble aldri satt på noen prøve i første omgang. Like før dommeren skulle blåse til pause, fikk Ulrik en forløsende scoring etter å hatt servitørrollen de siste par kampene. Via en forsvarer setter han ballen ned til høyre for keeper. 3-0 til pause var meget fortjent i det sure været på Nestun.

Vi skulle spille andre omgang med vinden i ryggen, fast bestemt på å opprettholde dominansen. Fem minutter ut i andre omgang scorer Mathias sitt andre for dagen. Harøy keeper glir når han skal ta utspill, ballen havner i beina på vår eminente toppscorer. Han er kald og sikker når han setter ballen i tomt mål fra 35 meter. Den gode gamle “ketchup effekten” skulle bli beskrivende for dagens kamp, for herfra og inn gikk nesten alle avslutninger i mål. Først scorer Stian RJ(Igjen!), skikkelig målsnik den hodesterke midtbane eleganten vår. Stian har vært solid på midtbanen så langt i sesongen og er viktig med sin suverene duellstyrke i lufta. Erik Haglind var lysten på scoring og tok et flott løp på nok et godt slått frispark fra Sebastian. Enkel stuss videre ned i hjørnet og hans første mål i Giske-trøya var et faktum. Fun fact: Mathias Dyb og Erik Haglind hadde et veddemål før kampen. Scoret Mathias hattrick måtte Erik bade i det iskalde vannet på Giskesanden. Men hvis Erik fikk en scoring måtte Mathias gjøre det samme… Dette kommer sikkert med på neste episode av Giske IL-TV. 7-0 setter Ulrik når han plasserer ballen flott i høyre kryss! Da viste klokka kun 62 minutter, fire mål på 12 minutter der altså… For å gjøre vondt verre, får en Harøy-spiller rødt kort etter en unødvendig hard takling på Ulrik. Og like etter scorer bortelaget selvmål på corner, som for øvrig var flott slått av dagens kaptein Håkon Giske.

Dessverre klarer vi ikke holde nullen i dag heller. Harøy slår et frispark rett i mål fra høyresiden. Dette målet irriterte spillerene skikkelig, inkludert trener Slinning, siden det har vært stort fokus på å holde nullen bak.

Vi gjør selvfølgelig mange bytter utover i andre omgang, Henrik Giskegjerde kom innpå med friske bein og satt litt fart i angrepsspillet vårt igjen. Det var også han som satt det 10-ende målet. Men før det hadde Mr.Giske gjort et etterlengtet comeback fra skade. Joakim virket spillesugen og ville tegne seg på målprotokollen. Han scorer faktisk både det niende og dagens siste og ellevte mål. Det siste var en perle av et langskudd som De Gea og Buffon bare kan drømme om å redde! Klink i krysset fra 25 meter. En verdig avslutning på en fantastisk forestilling av gutta!

Takk til kiosk-crew og alle andre som var med på å gjøre kamparrangementet atter en gang vellykket. Grasmatta var forøvrig perfekt preparert av Knut Birger Giske, og i striregnet stod den seg fantastisk godt!

Supportere og publikum fikk i hvert fall valuta for pengene denne kvelden på Giske stadion.

Neste kamp er allerede lørdag. Da skal vi inn i Larsgården og yppe oss med Rollon i OBOS-cup. Rollon vant 7-1 mot Fjørtoft i forrige uke, så det kan bli en tøff utfordring. Til denne kampen vil vi mobilisere publikum til å ta turen, kampstart kl 1500. Mere info kommer.

Kampfakta finner du her

Her ser kan du se episode 8 ev Giske IL TV #sesong50