Kampreferat Giske – Lepsøy

Da er sesongen endelig i gang!

På grunn av hektisk hverdag ble det aldri noe referat fra årets første seriekamp som var på Vatne mot Ravn! Den kampen endte med en komfortabel 3-0 seier mot et tamt hjemmelag. Sebastian, Mathias og Levi scoret målene for oss i forrige uke. Vi tok dermed med oss en god porsjon selvtillit og hevnlyst inn mot dagens kamp mot Lepsøy. I fjor gikk vi nemlig på et flaut og fortjent tap 5-2 ute på Lepsøya, så gutta var heltent på å ikke gå på en lignende smell igjen.

Giske-Lepsøy 8-2(6-0)

Målscorere: Mathias L G Dyb (3), Levi Blindheim, Steinar Lund, Henrik Giskegjerde, Stian R J(2)

1.omgang I et skikkelig surt regnvær, men på en perfekt gressmatte tok vi imot Lepsøy til årets første hjemmekamp. Og for en start på sesongen vi har fått, hele 6 mål før pause og 8 totalt er rett å slett fantastisk. Vi starter kampen forrykende og scorer på første visitt i feltet til Lepsøy. Sebastian slår et flott innlegg som Steinar header nydelig videre i lengste hjørnet. Bare tre minutter senere scorer vi nok et mål. Levi scorer sitt andre mål på like mange kamper, kanonstart for den ferske Giske spilleren som kom fra Valder i vinter. En skikkelig drømmestart der altså, 2-0 før publikum hadde rukket å satt seg! Vi fortsetter å kjøre over Lepsøy, med vinden i ryggen og masse folk på tribuna ble vi oppildet til å kjøre på! 3-0 setter vår eminente kraftspiss Mathias sikkert i mål etter flott innlegg fra Sondre på høyrekanten. Hardt og lavt innlegg som Mathias kontant setter i mål. Mathias hadde allerede hatt to store sjanser allerede, men han skulle ha flere mål i ermet! Vi spiller veldig direkte gjennom hele omgang og er aggressive uten ball, dette gjør at Lepsøy aldri kommer i gang med eget spill og vi får holde på nærmest som vi vil gjennom 45 minutter. 4-0 kommer etter en halvtime og det er Stian R J som er kontant og banker ballen i mål fra 8 meter. Siste fem minuttene før pause scorer Mathias to mål til og får et ekte hattrick!(tre mål i samme omgang). Det ene målet er en frekk lobb over keeper, mens det andre ett knallhardt skudd i hjørnet. 6-0 og kampen var avgjort allerede før loddsalget var ferdig og pausepølsa fordøyd.

I pausen fokuserer vi på å ikke senke oss og miste intensitet, samt forsøke å holde nullen. Slik ble det dessverre ikke.

2. omgang. Den andre omgangen starter akkurat som den første. Vi tar umiddelbart tak i kampen og skaper målsjanser. 7-0 kommer bare noen minutter ut i omgangen. Simen slår frispark hardt og lavt. Keeper gir retur og det ender med at Stian til slutt scorer sitt andre mål for dagen! Allerede før 60 minutter var spilt kom nummer åtte. Da tok toppscorer Mathias servitørrollen en sjelden gang. Han slår en meget følsom stikker til Henrik, som fortsetter trenden fra treningskampene og scorer klinisk alene med keeper. Skikkelig goalgetter scoring! Dessverre klarer vi ikke opprettholde trykket utover i omgangen og Lepsøy får et par scoringer som følge av at vi er passive og sover i forsvarsspillet. 8-1 kommer etter et langskudd som Robert må gi retur på, der er en Lepsøy spiller og setter ballen i mål. Vi fortsetter å produsere en god del sjanser og burde scoret flere mål, men det var bortelaget som skulle få enda en redusering. Fryktelig passivt forsvarspill resulterer i at en Lepsøy spiller får føre med seg ballen forbi 4-5 Giske spillere og havner alene med keeper, 8-2. Flere mål ble det ikke og vi kunne juble for en fortjent og meget deilig 8-2 seier over Lepsøy IL.

Rundt 180 tilskuere er fantastisk på en dag med under middels vær. Tusen takk til kioskvaktene fra yngres som gjorde en kjempejobb denne 1. mai dagen:)

Neste kamp er bort mot MSIL, som var ute på Harøya og vant 4-2 i dag. Det kan bli en avgjørende kamp for seriemesterskapet, som er det klare målet i årets sesong.

Simen Skuseth