Kampreferat Godøy – Giske

Endelig løsna det litt foran mål!

Treningskamp Godøy-Giske 2-4 (0-1) 

Målscorere: Stian R Johansen, Norvald Avseth, Mathias L G Dyb, Simen Skuseth

I går spilte vi årets andre treningskamp mot naboen gjennom tunnelen, Godøy IL. Sist kamp ble en jevn affære som endte 2 -2, dermed var vi lysten på å slå rivalen som kommer stadig nærmere oss i divisjonssystemet. Med kun tre uker til seriestart er det viktig å ta vare på muligheten man får, for årets Giske IL tropp er stor og vi har god bredde i stallen. Mange spillere kjemper om de samme posisjonene, så motivasjonen var virkelig på topp før kampen i går. Svein Slinning har fått noen måneder som sjef for årets A-lag og han har jobbet strukturert med defensiv organisering gjennom vinteren. Mange spillere merker nok også trøkket etter en god del fysisk trening, med kondisjonsøkter under hver eneste trening. Da var det kjekt å oppleve at man begynner å se igjen tingene vi øver på treningsfeltet.

1.omgang. Vi åpner kampen bra og får en del tid til å trille ball. Faktisk er det de første 10-15minuttene som spillet flyter best for oss, og vi klarer å bygge opp angrepene slik vi ønsker. Med gode presise pasninger i lengderetning. Utover i omgangen faller konsentrasjonen litt og Godøy får låne ballen mer. Vi ligger godt defensivt, men sliter til tider med plasseringen. Det gjør at Godøy får tre gjennom til sin robuste spiss som var god med ballen i beina. Dette skapte hjemmelaget noen sjanser på, men Robert var trygg og hadde noen gode redninger for å holde nullen i første omgang. Vi tar ledelsen etter et nydelig slått frispark av Sebastian. Stian ruver selvsagt høyest og stanger ballen i det tomme buret når Godøy sin keeper var på «bærtur» i feltet. Vi har relativt god kontroll og slipper motstanderen til lite målsjanser, men til pause var vi litt skuffet over at de gode periodene ikke varer lenger. Færre touch på ballen og høyere balltempo var noe av det trenerteamet etterlyste i pausepraten.

2.omgang Andre omgang starter forrykende med et mønsterangrep! Akkurat som det skulle vært på treningsfeltet dagen før, Sondre drar med seg ballen ned på dødlinja og spiller 45 grader ut til Norvald som har løpt seg fri. En brukbar avslutning går via både en og to Godøyspillere og ender til slutt i mål til 0-2. Vi gjør en del bytter og flere spillere får prøve seg i ulike posisjoner. Mye bra stoff for Svein å notere på blokka, for flere spillere melder seg stadig på i kampen om en plass på laget til seriestart. Dessverre skulle vi ikke holde nullen i denne kampen. Et tilbakespill til Robert ender med at han får dårlig tid og mister ballen til en Godøy angriper som presset høyt, 1-2. Ikke lenge etterpå går vi opp til to måls ledelse igjen, denne gang vår storscorer Mathias som setter kula i nota! Stian J slår en flott ball i bakrom og Mathias er umulig å nå igjen når han skrur på turboen, alene med keeper setter han ballen klinisk i hjørnet. Godøy skulle få enda en scoring, og nok en gang har vi oss selv å takke. Et frispark fra langt hold daler ned i lengste hjørnet uten at noen er nær ballen. Dette var et godt eksempel på hva som skjer når det er dårlig kommunikasjon og vi er passive i duellspillet. Svein Arve kom innpå litt ut i andre omgang og tar ansvar på dødballer. Den rutinerte innleggsfoten fant høyreiste Erik Haglind som headet videre til Simen som fikk en enkel oppgave med å sette 2-4 noen minutter før slutt. Vi produserer mange sjanser i denne kampen og kunne scoret flere mål. Synd å slippe inn to unødvendige baklengs, men veldig deilig å score fire og slå Godøy på eget gress.

Simen Skuseth