Kampreferat MSIL – Giske

Seier nummer tre

Onsdag tok A-laget turen til Mauseidvåg stadion og toppkamp mot MSIL. Begge lag stod med seks poeng og full pott etter to kamper.  MSIL hadde en sterk 4-2 seier borte mot Harøy i sekken, og  Giske visste at de hadde vanskelig kamp foran seg.

Første sjanse fikk hjemmelaget etter 10 min da de sendte av et frispark fra 35 meter i bue mot bakerste stang, men Robert Sundby i vårt mål hadde full kontroll. Frem til det 27. min kunne vi telle åtte sjanser til Giske, men uttellingen lot vente på seg.

Men den kom i det 38. min da Sebastian Giske serverte en perfekt corner fra venstre, på seks meter står Mathias ’On Fire’ Dyb og header ballen perfekt i mål.  Ledelse 1-0, hærlig rett før pause.  Men så er det disse minuttene etter man har scoret, da er gjerne hodet et sted det ikke skal være.. 41. min, MSIL får en corner fra høyre, ballen inn i feltet, motstanderen får en fot på ballen, Robert redder mesterlig, men returen greier ringreven Roy Magne Sunde å pirke inn til 1-1. Trener Svein Slinning forteller tydelig hva han mener om det. Men lagene går til pause  med ett mål til hver.

2. omg: Giske får tre gode sjanser før det har gått fem minutter . Men i det neste kvarteret tar MSIL over og produserer flere sjanser, her var Giske heldig som ikke fikk et mål mot.

Så i det 78. min får Giske et frispark fra ca 25 meter. Mathias Dyb virker konsentrert når han legger ballen på plass, tar seg litt ekstra tid før han bestemt tar tilløp og blåser ballen opp i krysset. Det værste jeg har sett! roper Slinning. 2-1 ledelse til øy-laget.

Men så var det hodet igjen… det gikk to minutter før det ble gjort et glipp på midtbanen og MSIL’s Marius Bendik Hasfjord Brækkan fikk et stjernetreff og utligner vakkert til 2-2.

Det bølger litt mot slutten, sjanser til begge lag. Men dette var den store dagen til Mathias som i det 90. min setter inn 3-2 ledelse til Giske, til stor jubel for 40 tilreisende supportere. Dette var det sjuende målet på tre kamper for Mathias.

Når dommeren blåser kampen av tre minutter på overtid er jubelen stor, og den tredje seieren på tre kamper er et faktum.

Mathias var god i dag, gutten virker veldig bra fotballtrent i år. Ellers var den bakre rekke solid kampen igjennom.

Kjekt også å se en ung lovende dommer fra Spjelkavik IL, Joachim Killingmo som løste oppgaven godt.

Neste kamp er en Øy Classico mot Fjørtoft hjemme på Giske stadion onsdag 15.mai

Idar Giskegjerde

Kampfakta