Kampreferat SIF/Hessa – Giske

Sif/Hessa-Giske 4-2(2-2)

Målscorere: Steinar Lund og Jonas Giske

Torsdag var vi invitert til flotte Siffen ute ved Turneset for kamp mot Sif/Hessa. Treningskampen hadde en flott ramme med strålende sol og åpen kiosk! Fotballen som ble prestert var ikke like begeistrende. De første 10-15 minuttene ser det ut som hodene satt igjen i garderoben, for vi henger ikke med og gjør enkle feil i opplagte situasjoner. Sif/Hessa tar tidlig ledelsen etter passivt forsvarsspill når en Sif/Hessa spiller får skyte fra 20-meter ned i hjørnet! 1-0 var fortjent, men utrolig frustrerende. Ikke lenge etter scorer hjemmelaget nok et mål etter feilvurderinger i egne rekker. Robert havner på halvdistanse og forsvaret henger ikke med på et innlegg som spissen til hjemmelaget header inn fra 2 meter. Etter dette løfter vi oss betraktelig! Spillet begynner å flyte og vi kommer ofte rundt på kantene. Sondre er en konstant trussel og slår flotte innlegg, men vi er ikke gode nok til å fylle på i boksen. Vi reduserer til 2-1 etter et flott angrep som Jonas avslutter sikkert i mål! Dette gir oss et skikkelig løft og vi har mye mer trøkk og intensitet i spillet. Og dette betaler seg når vi får frispark ute på høyrekanten. Sebastian slår et nydelig innlegg på hodet til Steinar, som med et lekkert hodestøt utligner til 2-2.

Dette resultatet står seg til pause. Svein Slinning var misfornøyd med omgangen, med unntak av 15-20 minutter der vi scorer begge målene og spiller slik treneren ønsker.

Andre omgang er også varierende. Vi sliter nok en gang i starten og hjemmelaget får et visst trykk, uten å skape så veldig mye. Det skulle en ekstraordinær prestasjon til når Sif/Hessa igjen gikk opp i ledelsen. Vi er litt passive på et innkast og venstrekanten får ta ned ballen på hjørnet av 16-meteren og får drømmetreff. Ballen suser over Robert og ned i lengste kryss. Det blir mye rom utover kampen, noe vi må bli flinkere til å utnytte. Hjemmelaget skulle få enda en scoring, denne gangen av det mer kontroversielle slaget. Etter en duell i feltet blir Jonas liggende på femmeteren med smerter i foten. Til tross for innstendige rop om at SIF/Hessa skulle trille ballen ut av spill, fortsetter de å angripe. Det ender med et innlegg der spissen nærmest hopper over Jonas som fortsatt ligger på bakken med smerter. Vinner ikke noe fairplay pris med slik oppførsel med det første… Treneren til SIF/Hessa bedyret sin uskyld og mente de ikke fikk med seg at det lå en spiller nede, men man ser ofte det man ønsker i fotball. Vi produserer flere store sjanser gjennom kampen og burde absolutt scoret flere mål. Levi, Theodor, Simen og Sondre hadde alle store sjanser som kunne endt med scoring, men marginene var litt i mot oss.

Kampen sett under ett er vi fullt på høyde med fjerdedivisjonslaget SIF/Hessa, og det bør vi være fornøyd med. Selv om det fortsatt er stort forbedringspotensial hos alle mann alle! Kan trekke fram Steinar Lund som gjør en god figur som enslig spiss i første omgang, scorer et flott mål med hodet og er flink til å gjøre seg spillbar. Sondre G Holm hadde også en bra kamp på kanten, han kommer stadig til gode innlegg som vi må bli flinkere til å utnytte.

Nå er det bare to uker til seriestart og vi har mange spillere som sloss om en plass på laget, nivået på treningene er bra og ting ser lovende ut. Snart skal vi endelig trene på nydelige Nestun igjen, det blir deilig og etterlengta å få ekte gress under føttene igjen.

Simen Skuseth