Kretsmester i 6.divisjon og ubeseiret i 2019!!!

Vanylven-Giske 4-4 (1-1)

Målscorere: Mathias Dyb (3) og Oliver Giskegjerde

Søndag var vi på langtur til Eidsåvoll for å spille finale om kretsmesterskapet i 6.divisjon. Siden både vi og Vanylven slo Vika, var det klart for winner takes it all. Bortsett fra en viktig ting, vi scoret flere mål mot Vika og klarte oss med uavgjort, heldigvis….

Vi åpner kampen greit på en løs og gjørmete gressbane, men klarer ikke legge det trykket vi ønsker mot hjemmelaget. Første omgang bar preg av dødballer, og det hadde hjemmelaget mange av!

Ikke overraskende er det en dødball som skal til når Vanylven tar ledelsen etter 23 minutter.

Vi går rett i angrep og selvfølgelig er det Mathias som utligner etter godt forarbeid av Henrik!

Dette står seg til pause, et resultat som var greit ut i fra sjanser og spill.

Andre omgang ble fullstendig kaos og starter allerede etter fire minutter når unge lovende Oliver får tillit til å slå innlegg fra frispark. Mathias slenger fra en fot på bakerste og styrer ballen tilbake i hjørnet, fantastisk goalgetter scoring av brennhete Dyb!

To minutter senere blir Mathias spilt gjennom og takket, direkte rødt kort til Vanylven sin kaptein og frispark i farlig posisjon.

Oliver stiller seg opp og klinker ballen i mål til 3-1. Like etterpå blir unggutten bytta ut, men han var en av våre beste idag, det blir spennende å følge Oliver i 5.divisjon neste år, skal bli noen svimle backer da ja….

Med 3-1 og en mann mer skulle man tro den siste halvtimen ble en parademarsj for oss, men slik ble det virkelig ikke!

Vi klarer ikke dominere banespillet og lager en del unødvendig situasjoner på dødball. Dette visste hjemmelaget å utbytte og reduserte til 2-3 etter en corner. Ikke lenger etterpå får de frispark og utligner på en heading…. Passivt duellspill i egen boks var dessverre gjengangsmelodi gjennom hele kampen.

Heldigvis har vi Mathias Dyb på topp, nok en gang lager han hattrick og sender oss opp i 4-3 ledelse. Da dominerer vi endelig banespillet og får en fortjent straffe når Dyb blir felt på vei gjennom. Dessverre bommer vi på straffen og hjemmelaget hadde håp om å få til noe siste ti minuttene.

Men så var det dette med dødballene i mot da… Utrolig nok klarer Vanylven nok en gang å utligne, til tross for at de hadde fått enda en mann utvist og vi var 11 mot 9…

Overtidsminuttene ble nervepirrende, men heldigvis blir det ikke flere mål i kampen og vi vinner kretsmesterskapet uten å imponere nevneverdig…

Heldigvis har dette ingenting å si, for Giske tar dermed sitt første kretsmesterskap på årevis, det blir spennende og kjekt å flytte seg opp en divisjon og vi må rette en stor takk til Giske-publikummet som har stilt opp både borte og hjemme på Nestun.

Vi har en ung og sulten spillergruppe som skal slå godt fra seg i 5.divisjon 2020!!!

Ps. På lørdag er det Årsfest på Nestun og da skal sesongen oppsummeres. Velkommen!

Les kampfakta her

Egen ferge også på turen til Vanylven