Sosiale medier har også sin liga

Publisert: torsdag 14. desember 2017

Slik endte Twitterligaen 2017

Per Gunnar Hamnøy alias Brannmann blogger om nasjonal og lokal fotball. Fantastisk lesning for folk som er over snittet glad i fotball. Med lun humor og nykvesset blyant treffer han både hjerte og hjerne.
I høst har han summert opp sunnmørsklubbene sin innsats på sosiale medier, fortrinnsvis på Twitter. Twitterligaen har blitt delt opp i fem divisjoner.
Giske IL kom godt ut av kåringen, les mere her:
Twitterligaen 1
 
1 Fjørtoft: Årets vinner på Twitter. Med sine 264 følgere har de dobbelt så mange følgere som innbyggere. Meldingene fra sjettedivisjonsklubben treffer Brannmann midt i hjertet. Varm og lun humor! Gratulerer til Fjørtoft og lykke til med 2018 sesongen i Twitterliga 2!
 
2 Hødd: Her skjer det noe hele tiden. Alle klubbens lag for omtale, og dette er helt klart Sunnmøres mest pulserende Twitterkonto. Får av og til lyst til å ta turen til lagets kafe 1919 bare pga de deilige matbildene!
 
3 Bergsøy: Bergsøy er som en maskin. Tyngde og gjennomslagskraft til 1000. Videoklipp fra kampene og stor bredde i innhold. Noe å strekke seg etter for alle!
 
4 Emblem: Emblem er nok Twitterligaens tyngste aktør og meste seriøse aktør.. Forutsigbarhet er viktig, og Emblem har hele fire faste poster til sine trofaste følgere. FØR kampen, Mr. Moles rundetips, Sindres kampanalyse og sleivsparkene til Brannmann. For sunnmøringer som liker forutsigbarhet er dette veldig bra. Saklighet tror jeg også klubben vil påberope seg, men jeg har registrert et par klubber som vil si seg uenig i en del av Sindres analyser…
 
5 Godøy: Øya har nesten like mange følgere om innbyggere. På Twitter er det mye liv! Klubben er flink til å skryte av andre, og dokumentasjonstettheten er stor. Giskes beste twitterklubb!
 
6 Giske: Giske har nesten like mange følgere som folketall. Bilder, diskusjonstema og tett oppfølging gjør at totalbildet blir solid. Tross nedrykk holdes dampen opp der ute i havet!
 
7 Vigra: Her hagler det med emojis og humor. Bilder finnes også, og siden er rett og slett artig lesning. 1/4 av øya er på Twitter og med sine to vindfulle stadioner kan de skape mye liv for følgerne
 
8 Brattvåg: Brattvåg er ikke bedre en de bør være. Har «bare» 1600 følgere og såpass bør det være for det verdenskjente laget. Gir plass til andre lag en A-laget i klubben og det er veldig bra!
 
 
 
Twitterligaen 2
 
1 AaFK: Nettopp mangel av bredde trekker Sunnmøres største Twitterklubb ned på nivå 2. AaFK har selvfølgelig desidert flest følgere, men konsentrerer seg bare om A-laget. Dette blir for ensporet for en klubb som har lag i norgestoppen både på junior og guttenivå. Ellers så følges A-laget opp meget godt med video, bilder og linker.
 
2 Valder: For å være den desidert største øya i folketall i Giske, så er 550 følgere bare passelig, Men laget har høy aktivitet og viser solid bredde på Twitter. Ikke bare A-laget som får fokus her, og det liker Brannmann!
 
3 Åmdal: Den vakre dalen i Ørsta kommune varter opp med herlig Twitterliv. Sjarmerende bilder og videoklipp av scoringer er supert, og på forsiden har de fått nesten alle til å smile. Høy sjarm synes fjellglade Brannmann!
 
4 Norborg: Har enormt med følgere ut fra sitt stadion på lille Grytastranda. Men har spillere fra hele Haram, så da bør det være såpass. Har alltid vært flink med media, men faller litt igjennom i takt med sesongutviklingen til A-lag og juniorlag. Kommer garantert sterkt tilbake!
 
5 Rollon: Høy aktivitet. Kunne hatt flere følgere ut fra beliggenheten. Litt uhøvlet og busete fremtoning på Twitter. Tror de mener å være morsom, men kommentarene om andre lag blir ofte harde og lite sjarmerende mener Brannmann. Høy plassering likevel pga motet.
 
6 Skodje: Kommunens eneste fotballag etter Brusdal sine glansdager. Aktiv på sosiale medie, og særlig pizzatipset på Facebook frister Brannmann. Det gir en solid plassering i Twitterland også!
 
7 Sæbø: Scorer høyt for sitt lagbilde med Sunnmøres dristigste drakter. Vakker og oppsiktsvekkende mener Brannmann. Tror Arild Riise har et slips i disse fargene? Tette oppdateringer og lett krydret humor.
 
8 Tjørvåg: Tjørvåg har 389 innbyggere og 308 Twitterfølgere! Siden er spekket med bilder og linker til lagets hjemmeside. Brannmann er imponert!
 
9 Larsnes/Gursken: Får akkurat plass i nivå 2. Har relativt mange følgere for å ha så få innbyggere,
 
 
 
Twitterligaen 3
 
1 Volda: Solide Volda har nesten 1000 følgere. Såpass bør det være der inne i fjorden, men det er lite livescore å melde om. Mulig de overlater det til voldasupporter.com, men det holder ikke dette selskapet!
 
2 Blindheim: Veldig aktiv med lagoppstillingsbilder og videoer. Men har altfor få følgere! De holder til i Ålesunds største bydel og har omtrent like mange følgere som Giske! Her må det jobbes med identiteten!
 
3 Emblem 2: Herlige feiringsvideoer fra garderoben spriter opp denne siden. Har livescore også, og legger seg inn midt i Twitterland, hårfint foran BH2 pga flere følgere.
 
4 Ørsta: Giganten Ørsta har færre følgere en lille Skodje. Det er ikke bra nok, og Twitterliga 3 er rett nivå for nynorskbygda. Løft med opprykk? Tida får vise!
 
5 Blindheim 2: Få følgere og relativ liten aktivitet. Men kommer så høyt opp i ligasystemet pga sitt initiativ for Rolf Østrems vandrepokal. Emblem 2 skal stå æresvakt når lagene møtes til våren, og bare det vil generere nok tweets til en «gratis» plass i Twitterliga 3
 
6 Hasundgot: En av de få klubbene i Norge som kan havne i bakevja pga friidrett. Holder koken lett krydret av en viss ferjebillettør. Midt på treet av Dimnafolket.
 
7 Langevåg: Langevåg sin uoffisielle side KUNNE havnet i Twitterliga 1. Men siden er uoffisiell og de har varslet pause pga de ikke «gidder» å twitre om lag som Sæbø. Lite sjarmerende av en ellers superpatriotisk side. Gjør de alvor av truslene blir det Papyrusligaen neste år. Tar de opp igjen siden sin med sleivspark både hit og dit (særlig hit) blir det lett Twitterliga 1 på LIL!
 
8 MSIL: Enkelt og greit, men litt kjedelig uten bilder. Kan lett klatre!
 
9 Hovdebygda: Altfor sporadisk på twitter. Mulig sjefstwittrer går turnus, men da må man skaffe vikar!
 
 
 
Telefaxligaen
 
1 Åram/Vankam: Er fersk på Twitter og få følgere, men har vært godt med etter debuten. Fortsetter de slik de har startet blir det raskt opprykk
 
2 Ørskog: I likhet med Sykkylven ble det stille før sesongslutt. Har mange følgere, og må skjerpe helt inn!
 
3 FK Sykkylven: Har ca 500 følgere men har ikke fulgt opp helt inn i år. Stoppet oppdatering i september – lenge før sesongslutt. Dårlig dekning i Velledalen?
 
4 Hareid: Har et kvart tusen følgere, men som ferja Ullensvang har de sviktet sine supportere totalt. Ikke hørt noe fra dem siden i sommer.
 
5 Stordal: Har mange følgere, men alt stoppet opp i sommer. Trodde de hadde ambisjoner om å være sterkere enn Ørskog, men den kampen er tapt.
 
6 Stranda: Ikke har de mange følgere, og lenge siden er det vi har hørt fra dem. Laget som er suveren på arrangement har mye å gå på digitalt
 
7 Gjerdsvika/LGFK: Laget med det lange navnet har få twittringer, men sjarmerer med det de kommer med. Har mye å gå på mengde!
 
8 SIF: Den gode gamle SIF damen har få følgere og liten aktivitet i forhold til potensialet. Slutter å twittre før sesongen er ferdig
 
9 Aksla: I denne bydelen av Ålesund er Ipadtettheten høy. Men A-laget er helt fraværende. Redder seg inn med mange resultater fra breddefotball og hyggelige Norway-cup meldinger
 
 
 
 
Papyrusligaen
1 Vartdal: Stille rundt laget i over et år. Da blir det papyrusligaen! Vartdal har over 370 følgere som sitter på gjerdet og venter på kvitter igjen!
 
2 Ellingsøy: Har skaffet seg relativt mange følgere, men har sviktet dem totalt. 9. august 2016 stoppet alt opp på Nes
 
3 Moltustranda: 18 twittringer er like mange som antall hjemmemål. Alt stoppet i august, og siden har ingen hørt fra dem.
 
4 HaNo: Enorme på Facebook i forhold til folketallet på Nordøyane. Men blir minste pippipen i Haram Kommune. Går foran Lepsøy pga Facebook, men twitter har vært død siden 2015
 
5 Guard: Er på Facebook, men fraværende på hele fotball-sunnmøre sin sosiale arena så vidt jeg kan se. Plusspoeng for Guard HC på Facebook!
 
6 Harøy: Lite med kvitter på Harøya. Har halve øya på Facebook, men skal man henge med så må man på Twitter!
 
7 Åheim: 28. mars 2016 rømte trekkfuglene fra Åheim. Siden har ingen hørt fra dem.. Kan Stadlandet hjelpe til?
 
8 Herd: Giganten Herd er skummel svak på Twitter så vidt Brannmann kan finne! 3. februar var sist vi hørte fra dem. En av de største klubbene på Sunnmøre overlater tilsynelatende all liveoppdatering til andre. Skjerpings på kjøpesenteret!
 
9 Lepsøy: I forhold til praten på lokalbutikken på øya er twittringen på Lepsøy beskjeden. Mulig bygging av ny bane har tatt all tid? Dårlig 4G på Lepsøy stadion? Sisteplass i 2017
Følg bloggene til Brannmann:
https://brannmannen.blogspot.no/