Storseier på Fjørtofta

Fjørtoft-Giske 0-7(0-3)

Målscorere:

Levi Blindheim, Stian Rørvik Johansen, Mathias L Godø Dyb x3, Sondre Giske Holm, Steinar Lund

Nok en storseier over opprykksrival

Søndag var vi på langtur til den nydelige gressbana på Fjørtofta. Det var strålende sol og perfekte forhold for et øy-derby. Vi reiste halve gjengen med buss og ferge, mens den andre halvparten kjørte privat båt helt fra Giske.

Fjørtoft er faktisk et av to lag som har tatt poeng fra oss i år, med 3-3 på Nestun hadde vi litt å revansjere. Og revansje fikk vi!

1. omgang

Den gode formen vi har hatt i høst preget starten av første omgang, det var en gjeng Giske-spillere som virkelig hadde troen på det de drev på med og skapte sjanser rett fra avspark. Vi tar ledelsen 1-0 ved Levi som virkelig har funnet scoringsformen. Da var det spilt cirka et kvarter.

Fjørtoft forsøkte konsekvent å spille seg ut bakfra med risikable pasninger og spill på små marginer. Selv om vi til tider ble utspilt av teknisk gode Fjørtoft forsvarere, kom de seg aldri til noen store målsjanser. Fem minutter senere får vi frispark på 17-18-meter og Mathias stiller seg opp. Han skyter hardt rett på keeper, men Fjørtofts sisteskanse er uheldig å forlenger ballen rett i mål. Dette var det eneste målet keeperen til Fjørtoft kan lastes for, ellers stod han en bra kamp, til tross for at han egentlig var utespiller.

Litt før pause fikk vi 3-0 og tro det eller ei, men Sondre scoret i andre kamp på rad. En flott scoring etter nydelig forarbeid av Sebastian Giske, som hadde halve slekten på tribunen.

Vi går til pause med 3-0 ledelse, men følte det offensive spillet hadde mye mer å gå på. Vi spiller ballen for ofte ut av laget og gjør en del feilvurderinger med ball.

I pausen gjør vi tre bytter. Jonas Giske, Steinar Lund og Henrik Giskegjerde kommer innpå.

2.omgang

Andre omgang er bare fem minutter gammel når goalgetter Stian RJ sette ballen sikkert i hjørnet til 4-0. Fjørtoft virket mer og mer sliten utover kampen og hadde ingen spillere på benken de kunne sette innpå.

Ikke lenge etter inntar Stian servitørrollen og spiller til Steinar som setter 5-0. Den siste halvtimen mister hjemmelaget fokus og er mer opptatt av å sparke ballen med hælen enn å spille god fotball. Det vet toppscorer Mathias å utnytte når han stjeler ballen etter slurv i Fjørtoft-forsvaret og setter sitt andre og vårt sjette mål.  Ti minutter før slutt kommer kampens flotteste og siste mål. Et nydelig oppbygd angrep får toppscorer Mathias æren av å sette i mål. Dette var hans 20 mål på bare 11 kamper, nesten 2 mål per kamp der altså…!

De siste minuttene er sløve, med et hjemmelag som bare ønsker at kampen skal ta slutt, og et bortelag som bare ønsker å rekke fergen for å komme seg hjem og nyte solen hjemme på Giske.

Vi tar uansett en fullt fortjent 7-0 seier i det som var forventet å være en av årets tøffeste bortekamper. Nå kan vi være klare for 5.divisjon allerede på onsdag, uten å spille kamp selv. Hvis Harøy avgir poeng borte mot HANO er det ingen som kan ta oss igjen.

Neste hjemmekamp er til helgen mot nevnte HANO. Den er satt opp på søndag, men vi håper å få flyttet kampen til lørdag. Da håper vi å kunne feire opprykk til 5.divisjon, men skal ikke ta noen ting for gitt før det hele er 100% avgjort.

Heia Giske!!

Kampfakta her