Ubeseiret i 2019!

Giske-Spjelkavik 3 

4-0 (3-0)

Målscorere: Mathias L G Dyb (3) og Joakim Supersub Giske

Lørdag tok vi imot Vika 3 til årets siste seriekamp. Dette laget var faktisk det eneste vi ikke hadde slått i år, etter det endte 1-1 i motsatt oppgjør.
I et flott høstvær lå alt til rette for en god kamp!

Dommer Alf Furland blåste i gang kampen og vi dominerte fra første spark på ballen.

Det er en bra åpning for Giske og vi legger press på Vika, men de helt store sjansene uteble tidlig i omgangen. Selv om vi totalt dominerer banespillet, sliter vi på siste tredjedel og finner ikke veien til målet. Faktisk velger Svein å gjøre fire bytter på rappen når det er spilt 35 minutter. Litt uvanlig å gjøre et slikt grep, men det gav nok resten av laget en vekker, samtidig som det kom inn friske bein som umiddelbart tok tak i kampen.

Fem minutter senere scorer Mathias dagens første, etter en god enkeltmannsprestasjon der han drar av en spiller og setter ballen sikkert i hjørnet.

Ikke lenge etterpå er målkongen frampå igjen og scorer sitt andre. Denne gangen etter flott forarbeid av Joakim Giske som vipper ballen elegant over Vika-forsvaret slik Mathias kommer alene med keeper.

Like før pause kommer nummer tre, Joakim skyter ballen kontant i mål fra 16-meter, en flott scoring av superinnbytter Giske. Det er nemlig ikke første gang han kommer inn fra benken og setter sitt preg på kampen.

Det var litt av en avslutning på omgangen, med tre mål siste 7 minuttene. Da var kampen egentlig avgjort, for Vika hadde nesten ikke fått låne ballen de første 45.

Andre omgang blir en transportetappe, som det ofte blir når man leder komfortabelt. Men Mathias hadde satt seg et mål om å nå 30 scoringer(!!) på en sesong, da måtte han ha ett til!

Andre omgang er bare ti minutter gammel før han får sitt tredje for dagen og 30 scoringer på bare 13 kamper var et faktum!

Resten av omgangen er ikke mye å skrive hjem om, bortsett fra det faktum at motstanderlaget ikke klarer å produsere en eneste skikkelig målsjanse i løpet av 90 minutter. Det er meget positivt at vi har vært så solide bakover denne sesongen, for det har virkelig vært en svakhet de siste årene. Vi har nådd de fleste målene som var satt før sesongen, nå gjenstår det bare to kamper mot de to andre avdelingsvinnerne for å se hvem som får KM-tittelen for 6.divisjon på Sunnmøre.

Må nesten gratulere Mathias som er toppscorer i Sunnmøre fotballkrets, uansett divisjon. Med et snitt på 2,3 mål per kamp er han Sunnmøres soleklart mest målfarlige spiss, kanskje er han landets mest effektive i 2019? Hvem vet….

Kampfakta her

Foto: Pål-Andrè Måseidvåg